Cantar personal , analizor corporal TANITA BC-730 BC730 ALB , VERDE, ROZ
-
Produs:Nou, Certificat de garanție 24 luni, Factură veche
-
Numar articol:131936982
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:345,00 Lei
-
Anuntul a expirat la:24.12.2013, 23:47
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Pozele sunt cu marfa reala din licitatie
Echipamentul este nou. se emite factura, certificat de garantie 24 luni.
Exista variante si pe mai multe culori, si anume : ALB, VERDE, ROZ.
In pret este inclus si un training PERONAL in Bucuresti, sau prin SKYPE in tara pentru modul de utilizare si strategiile de imbunatatire a starii fizice si de sanatate.
Produsele InnerScan de la Tanita va ofera informatii in detaliu despre corpul dvs., informatii care va ajuta sa luati decizii cu privire la modul de viata si alimentatie.
Oricine este interesat de imbunatatirea starii de sanatate sau de fitness poate vizualiza si inregistra progresul realizat.
Cantarul de analizare a masei corporale Tanita InnerScan BC - 730 foloseste tehnologia BIA (biorezonanta electrica-curenti electrici de joasa intensitate care strabat corpul prin intermediul unor electrozi).
Tanita isi largeste gama de analizoare corporale seria BC cu cel mai mic, usor si compact model (BC 730) facilitind usurinta in depozitare si transport a aparatului.
Cantarul Tanita BC 730 foloseste 4 electrozi situati pe platanul aparatului permitind o analiza corporala standard.
Rezultatele sunt analizate de catre aparat in functie de varsta, greutate, inaltime si sex
In urma masuratorilor efectuate cu acest aparat veti sti
cu precizie:
- masa corporala (greutatea) max 150 kg
- indicele ratei de sanatate pentru adulti si
copii
- indicele si rata grasimii viscerale (grasimea de pe
organe)
- procentul de hidratare din corp
- procentul de grasime corporala
- masa osoasa
- masa musculara totala
- indicele formei fizice
- rata metabolismul bazal cat si varsta metabolica
DESCRIEREA PRODUSULUI
Pachetul contine :
- Aparatul Tanita BC 730
- 4 baterii AA
- Manual de utilizare
- Certificat de garantie pentru 24 luni
- Factura
Cantar de analizare a compozitiei corpului, Innerscan,, Easy”
Descriere produs:
- Greutate
- Procent grasime corporala (5-65%)
- Scala 120 unitati! (de la 0,5 la 59,5) pentru grasimea viscerala
- Procent apa din corp (40-70%)
- Masa musculara
- Rata metabolica bazala (BMR)
- Varsta metabolica (18-90ani)
- Mineralizare osoasa (1,5-4 kg)
- Rating fizic (1-9)
- Functie Sport & Mod Invitat
- Functie de redare a valorilor anterioare
- Functie doar cantarire
- Cinci memorii prestabilite, profile
- Usor de transportat (cantareste 880 g)
- Buton de comutare kg/lb/st-lb
- Pentru utilizatori cu varste intre 5-99 ani !
Alte detalii:
- Capacitate: 150 kg
- Gradatie masa: 100 g
- Gradatie procent grasime/apa corp 0,1%
- Culoare Alb/Roz/Verde
- Alimentare 4 baterii AA LR6
- EAN 4904785811225 RSP
MASURATORI SPECIFICE ANALIZOARELOR TIP,,INERRSCANN” DE LA TANITA
Ce reprezintă Rata Metabolică de Bază (BMR)?
Rata Metabolică de Baza reprezintă numărul caloriilor de care corpul are nevoie în repaus pentru respiratie, activitatea inimii, functia rinichiului, activitatea cerebrală, echilibrul termic, echilibrul osmotic (al presiunii).
Viteza metabolismului dumneavoastră este determinată de mulţi factori, precum sexul (masculin/feminin), vârsta, masa musculară în raport cu grăsimile din corp şi volumul de activitate fizică întreprinsă în mod regulat. Ratele bărbaţilor sunt, în general, mai ridicate decât ale femeilor, ca urmare a hormonului testosteron şi a masei lor musculare mai dezvoltate.
Rata metabolică de bază la bărbați are o valoare mai mare și tendinţa de a se consolida la vârsta de aproximativ 50 de ani, atunci când nivelurile de producere a testosteronului se reduc uşor. Rata metabolică de bază la femei sporește în timpul sarcinii, ajunge la un nivel şi mai ridicat în timpul alăptării, însă descrește în timpul menopauzei.
De ce este importantă monitorizarea Ratei Metabolice de Bază?
Înţelegând rata metabolica de baza, utilizatorul va putea monitoriza numărul caloriilor pe care corpul său le solicită în funcţie de constituţia şi stilul său de viaţă. Cu cât o persoană este mai activă, cu atât va necesita mai multe calorii, astfel că o dietă şi un program de fitness trebuie să aibă la bază această informaţie.
Nivelul ratei metabolice de baza descreşte o dată cu îmbătrânirea corpului. Totuşi, această rată ar putea spori ca urmare a practicării în mod regulat de exerciţii cardiovasculare şi al desfășurării unei activităţi fizice solicitante.
CE ESTE VARSTA METABOLICA ?
Categoria vârstei metabolice se corelează cu rata metabolică de bază a utilizatorului și indică vârsta organismului privită prin prisma metabolismului.
Rata metabolică de bază (BMR) descreşte pe măsură ce persoana respectivă avansează în vârstă. Copiii au o rată metabolică de bază (BMR) mai ridicată decât adulţii, graţie energiei necesare de a fabrica ţesut uman. Rata metabolică de bază (BMR) la copii tinde a atinge apogeul la vârsta de 16 – 17 ani.
De ce este importantă categoria vârstei metabolice ?
Analizorul compoziției corporale va calcula rata metabolica de baza, urmând ca mai apoi să se afişeze o vârstă în legătură cu informaţiile statistice desprinse din cercetarea medicală.
În cazul în care vârsta indicată este mai mare decât cea reală a utilizatorului, atunci acesta trebuie să îşi îmbunătăţească rata metabolică de bază (BMR). Sporirea nivelurilor de exerciţii și o dietă echilibrată vor conduce la dezvoltarea unui ţesut muscular mai sănătos ce va arde, în consecinţă, mai multe calorii, ameliorând categoria de vârstă metabolică a utilizatorului.
Exemplu: O femeie de 30 de ani, cu o vârstă metabolică de 35 de ani, va trebui să apeleze la un program de fitness coroborat cu o dietă adecvată pentru a-şi diminua vârsta metabolică.
RAŢIA DE CALORII
Raţia zilnică de calorii (Daily Calory Intake - DCI)
Particularitatea DCI din cadrul analizoarelor de compoziție corporală Tanita are capacitatea de a calcula automat numărul de calorii pe care trebuie să îl consumaţi într-un interval de 24 de ore, cu scopul de a vă menţine greutatea curentă, de fiecare dată când vă monitorizaţi procentul de grăsime.
Pentru a vă calcula necesitatea zilnică de energie, este util a lua în considerare două aspecte :
- Rata Metabolică de Bază (BMR) – energia necesară corpului dumneavoastră, de a prezerva funcţii de bază precum respiraţia, bătăile inimii şi reglarea temperaturii corpului.
- Energia pentru Activitate – energia necesară corpului dumneavoastră, pentru ca acesta să se deplaseze în ritm cu nivelul activităţii fizice (PAL).
Ecuaţia de bază este :
Cerinţa Energiei Totale = BMR + Energia pentru Activitate
Rata metabolică de bază (BMR) acoperă aproximativ 60 % din nevoile zilnice de energie. Este calculată în funcţie de greutatea corporală, deşi trebuie a fi luaţi în considerare şi factori precum vârsta, sexul, înălţimea şi structura corpului.
Nevoile energetice rămase sunt bazate pe cantitatea de activitate desfăşurată zilnic. Nivelul dumneavoastră fizic de activitate va corespunde uneia din cele patru categorii descrise mai jos :
Nivelul 1 |
Stil de viaţă inactiv (staţi aşezat/(ă) majoritatea zilei şi conduceţi maşina de câte ori este posibil. Efectuaţi puţine exerciţii fizice sau deloc). |
Nivelul 2 |
Stil de viaţă activ moderat (staţi aşezat/(ă) majoritatea zilei, însă, ocazional, efectuaţi exerciţii fizice de intensitate scăzută). |
Nivelul 3 |
Stil de viaţă activ (faceţi, în mod regulat, un anumit volum de exerciţii fizice – de 4 sau 5 ori pe săptămână şi/sau slujba dumneavoastră necesită muncă fizică). |
Nivelul 4 |
Stil de viaţă foarte activ/atletic (sunteţi implicat/(ă) într-un program de exerciţii aerobice intense de peste 10 ore pe săptămână, aveți în repaus sub 60 de bătăi ale inimii pe minut şi/sau slujba dumneavoastră necesită muncă fizică dificilă. |
Categoria din care faceţi parte va determina procentajul cu care rata metabolica de baza respectivă va trebui să sporească, în scopul obţinerii cerinței de energie totală. De pildă, dacă duceţi un stil de viaţă foarte activ, va trebui să vă înmulţiţi rata metabolica de bază cu încă aproximativ 50 %.
ASPECTUL DUMNEAVOASTRĂ FIZIC (RATING FIZIC)
Pe măsură ce o persoană îşi intensifică activitatea fizică, greutatea acesteia este posibil să nu se modifice, însă echilibrul dintre procentul de grăsime şi masa musculară se poate schimba, acest aspect conducând la modificarea, în ansamblu, a fizicului utilizatorului.
Categoria fizicului din cadrul analizoarelor compozitiei corporale Tanita oferă utilizatorului oportunitatea de a-şi trasa aspectul fizic în timp ce urmează un program pentru sănătate/fitness.
În funcţie de nivelurile grăsimilor din corp şi ale masei musculare, analizorul vă va evalua aspectul fizicul în cadrul următoarelor categorii generale:
|
EXPLICAŢIE |
1 |
Obezitate severă |
|
Această persoană pare a avea un tip corporal sănătos, bazat pe aspectul fizic; totuşi, are un procentaj ridicat de grăsimi, în raport cu un nivel scăzut al masei musculare. |
2 |
Obezitate |
|
Această persoană are un procentaj ridicat de grăsimi, faţă de o masă musculară moderată. |
3 |
Supraponderabilitate |
|
Această persoană are atât un procentaj ridicat de grăsimi, cât şi o masă musculară ridicată. |
4 |
Masă musculară scăzută şi procentaj normal de grăsimi |
|
Această persoană are un procentaj normal de grăsimi, dar un nivel de masă musculară mai puţin tipic. |
5 |
Masă musculară normală şi procentaj normal de grăsimi/standard |
|
Această persoană are niveluri normale de grăsimi şi masă musculară. |
6 |
Masă musculară ridicată şi procentaj normal de grăsimi |
|
Această persoană are un procentaj normal de grăsimi şi un nivel al masei musculare ce depăşeşte limitele normale. |
7 |
Masă musculară scăzută şi procentaj redus de grăsimi |
|
Această persoană are atât un procentaj al grăsimilor sub limitele normale, cât şi o masă musculară redusă. |
8 |
Tipul slab şi musculos (atletic) |
|
Această persoană are un procentaj al grăsimilor sub limitele normale, în raport cu o masă musculară adecvată. |
9 |
Tipul foarte musculos (atletic) |
|
Această persoană are un procentaj al grăsimilor inferior limitelor normale şi o masă musculară deasupra limitelor adecvate. |
MODUL ATLET/SPORTIV
Monitorizarea pentru modul atlet/sportiv. De ce există un mod atlet/sportiv separat ?
Analizorul compoziției corporale Tanita nu măsoară în mod direct procentul de grăsime. Singurele două valori calculate direct sunt greutatea şi rezistenţa corpului la trecerea curentului electric de slabă intensitate. Procentul de grăsime se calculează folosind o ecuaţie bazată pe valorile menţionate și pe valori alternative precum înălţimea, sexul şi tipul corporal (standard sau atlet/sportiv).
Ecuaţiile Tanita pentru stilul adult standard au fost stabilite potrivit interpretărilor clinice preluate dintr-un segment reprezentativ al populaţiei, majoritatea subiecţilor având stiluri de viaţă sedentare sau doar moderat active.
Cu ajutorul dezvoltării ecuaţiilor privind compoziţia corporală, Tanita a descoperit că era nevoie de o ecuaţie diferită care să menţină precizia în cadrul persoanele care practică sport în mod regulat și pot fi încadrate în categoria atlet/sportiv. Subiecţii ce efectuează exerciţii de nivel profesionist pe parcursul unor perioade lungi de timp manifestă diferenţe în structura lor musculară şi de hidratare. Structura lor de ţesut muscular poate să difere, se va semnala o diferenţă în hidratarea lor în raport cu proporţia de muşchi, şi, per total, corpurile acestora vor fi mai dense decât ale persoanelor obişnuite, întrucât ţesutul muscular este mai dens decât grăsimea. Dacă această categorie de subiecţi ar aplica stilul adult standard pe un analizor al compoziției corporale, interpretările lor ar putea fi supraestimate.
În consecinţă, Tanita a dezvoltat modul atlet/sportiv specific, calibrat pentru un segment reprezentativ de „sportivi (atleti)”.
Drept ghid general, se recomandă modul atlet/sportiv pentru toţi cei care practică mai mult de 10 ore de exerciţii aerobice intensive pe săptămână, care au, în repaus, sub 60 de bătăi ale inimii pe minut şi care efectuează exerciţii la acest nivel de cel puţin 6 luni.
Acest modul atlet/sportiv s-ar putea aplica, de asemenea, celor care au practicat diverse sporturi în mod profesionist, obişnuind a efectua mai mult de 10 ore pe săptămână de exerciții fizice, dar care acum realizează mai puţine ore.
Nu există un moment exact în care o persoană devine „atletă/sportivă”, iar indivizii sunt diferiţi. Unii oameni fac parte din categoria „gri”, între atletici/sportivi şi non-atletici, rezultând astfel o mică subestimare din partea modului atlet/sportiv şi o mică supraestimare din partea modului adult standard.
Factorul important din cadrul analizoarelor compoziției corporale Tanita este acela că oferă interpretări precise şi repetabile pe o perioadă de timp anume – permiţându-vă să vă monitorizaţi starea sănătăţii pe termen lung. Dacă în prezent înregistraţi 15 procente, iar în câţiva ani 25 de procente, veţi şti că ceva nu este în regulă.
Modul atlet/sportiv este adecvat, în mod deosebit, celor ce desfăşoară sporturi de rezistenţă, precum jogging-ul şi ciclismul, sau celor antrenaţi în cross. (Atenție! Atleţii profesionişti şi cei antrenaţi în modelarea corpului (culturiștii, de ex.) pot să obţină o supraestimare a procentului de grăsime chiar şi prin modul atlet/sportiv).
MASA OSOASĂ (Mineralizarea Osoasa)
Ce este aceasta?
Particularitatea de masă osoasă, ce apare în cadrul analizoarelor de compoziţie corporală (Innerscan), indică o greutate de masă osoasă estimabilă. Rezultatul se obţine prin calcule statistice fundamentate pe descoperiri de cercetare, potrivit cărora există o corelaţie strânsă cu greutatea oaselor şi FFM (Masa Fără Grăsimi).
De ce trebuie să o monitorizăm?
S-a demonstrat că dezvoltarea ţesutului muscular prin intermediul exerciţiilor generează o masă osoasă mai puternică şi mai sănătoasă.
Este important ca utilizatorii să îşi traseze drept obiective dezvoltarea şi menţinerea unei mase osoase sănătoase, prin efectuarea de numeroase exerciţii alături de urmarea unei diete bogate în calciu.
Este evident că nu există un model sau un ţel benefic masei osoase, dar cum Innerscan oferă interpretări repetabile, veţi putea monitoriza orice modificări cu trecerea timpului.
MASA MUSCULARA
Muşchii joacă un rol important, întrucât se comportă ca un motor corporal consumator de energie (calorii). Cu cât veţi efectua mai multe exerciţii, cu atât masa dumneavoastră musculară va spori, aceasta, la rândul său, accelerând rata energiei sau a caloriilor consumate. Sporirea masei musculare vă va crește rata metabolică de bază, ajutându-vă să reduceţi nivelurile de grăsime în exces şi să pierdeţi în greutate într-un mod sănătos.
Analizorul Tanita vă va măsura greutatea musculaturii din corp (în kilograme), astfel încât să puteţi constata cu uşurinţă recompensele activităţii dumneavoastră sporite sau ale planificării acestor exerciţii. Puteţi afla, de asemenea, că, pe măsură ce veţi desfăşura mai multe exerciţii, greutatea dumneavoastră se va putea echilibra ori chiar spori o dată cu creşterea masei musculare şi diminuarea procentului de grăsime.
APA DIN CORP
Procentul de apă
Aproximativ 50–65% din greutatea unei persoane sănătoase sunt reprezentate de apă. Aceasta joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii prin:
- Reglarea temperaturii corpului;
- Îndepărtarea reziduurilor din corp;
- Transportarea nutrienţilor, oxigenului, enzimelor, hormonilor şi a glucozei către celule;
- Îndepărtarea toxinelor şi reziduurilor metabolice din celule în vederea eliminării din corp;
- Susţinerea articulaţiilor şi fortificarea muşchilor;
- Furnizarea de umiditate naturală pielii şi altor ţesuturi.
Apa se pierde în mod constant în timpul zilei prin transpiraţie, urină şi respiraţie. Cantitatea de apă absorbită depinde de factori precum activitatea fizică şi condiţiile climatice. Alţi factori ce influenţează nivelul de apă din corp includ bolile, medicamentaţia, modificările hormonale şi nutriţia insuficientă.
Setea nu reprezintă cel mai bun indicator al deshidratării, întrucât mecanismul acesteia este activat numai atunci când sunteţi deja uşor deshidrataţi. Simptomele timpurii ale deshidratării pot include energia diminuată sau oboseala, durerile de cap şi ameţeala.
Simptomele alternative sunt:
- Urina de culoare închisă, care poate avea un miros anume şi/sau urinarea nefrecventă;
- Buzele, gura, pielea uscate;
- Greaţă;
- Constipaţie;
- Creșterea temperaturii corpului.
Găsind echilibrul corect al consumului de apă vă veți asigura funcţionarea eficientă a corpului, vă veți simţi mai sănătoşi şi mai ageri şi vă veși reduce riscul problemelor grave de sănătate. Hidratarea adecvată va asigura performanţe excelente, permiţându-vă să efectuaţi exerciţii fizice o perioadă mai extinsă de timp.
Procentajul benefic al apei din corp (TBW %)
Limitele procentajul mediu al apei totale pentru un adult sănătos sunt:
- Femei: 45 – 60 %;
- Bărbaţi: 50 – 65 %.
Pentru atleţi, cifra este cu aproximativ 5% peste aceste calcule medii, deoarece aceşti subiecţi au o masă musculară mai mare. Muşchiul scheletului conţine mai multă apă decât grăsime (ţesut adipos).
Până în prezent, nu există standarde validate pentru cei supraponderali, deşi procentajul total de apă va ajunge sub limitele medii de sănătate. Cantitatea va diferi în funcţie de gradul surplusului de grăsime.
Cum se modifică interpretările despre grăsime şi apa totală din corp
Cum nivelul apei totale din corp se modifică în mod natural pe parcursul zilei, acest lucru poate afecta interpretările procentajului de grăsimi. La prima oră a zilei veţi fi deshidrataţi, iar lichidul din corpul dumneavoastră va fi depozitat în zona centrală a corpului. În a doua parte a zilei, lichidul devine mai egal distribuit şi, bineînţeles, activităţile de a mânca şi a bea vă vor influenţa, în plus, nivelul total al apei. Aşadar, chiar dacă masa curentă de grăsimi nu se va modifica în timpul zilei, procentajul de grăsimi va face acest lucru, întrucât apa totală din corp se modifică. Interpretarea grăsimilor dumneavoastră ar putea varia cu 3– 4 procente într-un interval de timp de 24 de ore.
Perioada optimă de utilizare este după-amiaza târziu, înainte de masa de seară, atunci când nivelurile de hidratare sunt mai stabile. Acest fapt sporeşte precizia interpretărilor. În cazul în care nu puteţi utiliza analizorul de compoziție corporală în intervalul de timp menţionat, alegeţi o oră convenabilă şi rămâneţi la acea oră. Realizaţi-vă interpretările la aceleaşi ore şi în aceleaşi condiţii în fiecare zi.
PROCENTUL DE GRĂSIME DIN CORP – GRĂSIMEA VISCERALĂ
De ce trebuie să îmi monitorizez procentul de grăsime?
Cu toţii avem nevoie de puţină grăsime pentru a fi sănătoşi. Este vital pentru funcţiile corporale de bază, precum reglarea temperaturii corpului, depozitarea vitaminelor şi susţinerea articulaţiilor şi a organelor.
Însă o cantitate prea mare de grăsimE vă poate deteriora sănătatea şi veţi risca să dezvoltaţi probleme grave de sănătate. Se ştie că surplusul de grăsime contribuie la apariţia bolilor de inimă, a tensiunii ridicate, a diabetului de tip 2 şi a anumitor forme de cancer.
Grăsimea viscerală (abdominală) este aceea care înconjoară organele vitale din zonele bustului/stomacului. Nivelurile ridicate de astfel de grăsimi sporesc riscul unei tensiuni crescute, al bolilor de inimă şi al diabetului. Diminuarea nivelurilor grăsimii viscerale poate stabiliza substanţial acţiunea insulinei şi reduce riscul apariţiei diabetului şi a altor boli înrudite, acest aspect fiind o estimare a masei dumneavoastră viscerale, bazate pe dimensiunile şi compoziţia corpului.
Grăsimile din corp nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber. Puteţi avea o greutate şi o ţinută acceptabile, însă, în realitate, aţi putea conţine mai multă grăsime decât conştientizaţi.
Greutatea nu poate distinge între kilogramele rezultate din grăsimi şi cele obţinute din ţesutul corporal lipsit de grăsimi, precum muşchiul şi osul. Utilizând analizorul de compoziţie corporală Tanita, puteţi să vă verificaţi nivelurile de grăsimi, ajutându-vă să rămâneţi încadraţi în limitele benefice.
Reducerea surplusului de grăsimi vă va ajuta să vă corectaţi forma corpului şi aspectul fizic. Vă veţi simţi mai bine, veţi arăta mai bine şi vă veţi bucura de o calitate a vieţii mai bună şi mai sănătoasă.
Câtă grăsime este benefică pentru corp?
Analizorul compoziției corporale Tanita vă va compara automat interpretările grăsimii corpului cu o schemă referitoare la limitele benefice pentru grăsime.
Ce procent de grăsime este necesar copiilor?
Urmând cercetările medicale recente, puteţi monitoriza procentul de grăsime al copilului dumneavoastră şi, pe măsură ce acesta se dezvoltă, îl puteţi încuraja să nu depăşească limitele benefice pentru acest parametru. Ca părinte, veţi fi la curent cu sănătatea şi bunăstarea generală ale sale. Utilizând, de asemenea, analizorul compoziției corporale Tanita, puteţi fi şi mai încrezători în stilul de viaţă mai sănătos purtat de familia dumneavoastră.
Ce este grăsimea viscerală?
Grăsimea viscerală (abdominală) este cea care înconjoară organele vitale din zona bustului/stomacului. Nivelurile ridicate de astfel de grăsimi pot intensifica riscul declanşării unei tensiuni ridicate, a bolilor de inimă şi a diabetului de tip 2. Diminuarea nivelurilor acestor grăsimi poate stabiliza în mod substanţial acţiunea insulinei şi reduce riscul apariţiei diabetului şi a unor boli înrudite.
Schema nivelurilor de grăsime viscerală benefică
Analizorul compoziției corporale Tanita vă va evalua nivelul de grăsime viscerală în următoarele categorii:
Normal Risc
1 - 12 13 - 59
Cum funcţionează analizorul compozitiei corporaleTANITA?
Analizoarele compoziției corporale Tanita utilizează bioimpedanța (BIA) în vederea estimării compoziției corporale.
BIA contribuie la calcularea compoziţiei corpului, transmiţând semnale electrice sigure prin acesta. Semnalul trece liber prin fluidele conţinute în ţesutul fără grăsimi, şi anume muşchiul şi sângele, însă întâmpină rezistenţă la trecerea prin ţesutul gras. Analizorul compoziției corporale Tanita măsoară cu precizie această rezistenţă şi o întrebuinţează în calcularea elementelor compoziţiei corpului.
Atunci când sunt corelate cu variabilele sex, înălţime, tipul de corp, analizorul compoziției corporale vă poate calcula procentul de grăsime.
Noua serie de analizoare de compoziție corporală – InnerScan – utilizează o tehnologie dezvoltată exclusiv de Tanita şi denumită „Tehnologia Frecvenţei Duale Avansate”.
Anumite cercetări au indicat că, prin utilizarea a două frecvenţe electrice diferite (2 x Mhz), se obţine o imagine mai clară a structurii celulare umane. Această metodă oferă posibilitatea ca utilizatorul să obţină mai multă informaţie detaliată privind structura sa corporală, cum ar fi masa musculară, nivelul de grăsime viscerală (abdominală), rata metabolică şi evaluarea aspectului fizic.
DEBUTUL
Cum începeţi a vă monitoriza compoziţia corpului?
Există patru stadii simple de urmat atunci când începeţi să utilizaţi analizorul Tanita:
Stadiul 1 – Când să efectuaţi o interpretare
Stadiul al 2-lea – Stabilirea punctului de referință
Stadiul al 3-lea – Verificarea rezultatelor
Stadiul al 4-lea – Fixarea ţintelor
Stadiul întâi – Când să efectuaţi o interpretare
BIA depinde de nivelul de hidratare (apă) al corpului dumneavoastră, care, alături de greutate, va fluctua în mod natural pe parcursul întregii zile. Este posibil să obţineţi interpretări diferite din partea analizorului Tanita dacă faceţi măsurătorile la ore diferite din zi. Perioada optimă, în acest sens, este după-amiaza târziu, înainte de masa de seară. Atunci, nivelul de hidratare va fi mai stabil.
Evitaţi a realiza aceste interpretări dimineaţa, după ce v-aţi trezit. Nu numai că veţi fi deshidrataţi, ci, în plus, majoritatea lichidului din corp va fi depozitat în zona centrală a corpului. Pe măsură ce ziua trece, lichidul devine mai egal distribuit prin membre, sporind precizia interpretărilor.
Alţi factori ce vă pot afecta nivelul de hidratare şi precizia interpretărilor sunt:
- Temperatura;
- Cantitatea de exerciţii fizice desfăşurate;
- Ciclul menstrual;
- Problemele medicale şi medicamentele;
- Alcoolul;
- Cofeina;
- Obiceiurile de îmbăiere.
Aşadar, ţineţi minte!:
üEfectuaţi-vă interpretările la aceleaşi ore şi sub aceleaşi condiţii zilnic;
üAlegeţi o perioadă pe termen lung – nivelurile de grăsimi din corp se modifică gradual, o dată cu cu trecerea timpului.
Stadiul al 2-lea – Stabilirea punctului de referintă pentru procentul de grăsime
Pentru ca interpretările dumneavoastră să aibă sens, trebuie să vă stabiliţi un un punct de referinţă înainte de a vă fixa scopurile. Acest aspect va contribui la măsurarea progresului în timp şi într-un mod realist.
Înregistraţi-vă zilnic interpretările greutăţii şi ale procentului de grăsime pe timp de o săptămână (o lună în cazul femeilor), efectuându-le la aceleaşi ore în fiecare zi. Utilizaţi calculul de mai jos pentru a vă determina media.
Adunaţi interpretările greutăţii totale cu cele ale procentului de grăsime, apoi împărţiţi la numărul total de zile în care aţi efectuat măsurătorile. (acest calcul se implementează numai în cazul procentului de grăsime din corp)
Exemplu:
|
Ziua 1 |
Ziua 2 |
Ziua 3 |
Ziua 4 |
Ziua 5 |
Ziua 6 |
Ziua 7 |
Total |
Ora |
19:00 |
19:30 |
20:00 |
19:45 |
20:10 |
20:20 |
19:40 |
N/A |
Greutatea (Kg) |
57 |
57,2 |
58 |
56 |
56,2 |
56,2 |
57 |
397,6 |
Procent grăsime% |
26 |
27 |
27 |
26 |
25 |
25 |
26 |
182 |
Greutatea totală |
397,6 ÷ (7 zile) |
Greutatea medie |
57 kg |
=
Greutatea totală |
182 ÷ (7 zile) |
Grăsimi moderate |
26 % |
Sunteţi sfătuiţi a observa orice informaţie pertinentă elementelor stilului dumneavoastră personal, cum ar fi programele de fitness, stress-ul, consumul de alcool, menstruaţia etc. Acestea vă vor ajuta să înţelegeţi modificările petrecute în corpul dumneavoastră.
Stadiul al 3-lea – Verificarea rezultatelor
Cu ajutorul analizorului Tanita, puteţi efectua o diversitate de interpretări ce vă vor afişa limitele benefice. Trebuie să vă monitorizaţi procentul de grăsime şi compoziţia corporală în mod regulat şi să vă menţineţi în limitele benefice, adecvate vârstei şi sexului dumneavoastră.
Niveluri de grăsimi viscerale benefice
RISC SCĂZUT RISC RIDICAT
1 – 12 13 – 59
Ghidul evaluării fizice:
- Foarte obez
Stadiul al 4-lea – Fixarea ţintelor
Exerciţiile regulate şi stilul de viață sănătos contribuie la sporirea masei musculare şi reduce procentul de grăsime din corpul dumneavoastră. Nivelurile de grăsime se modifică lent, în timp, astfel încât ar trebui să vă propuneţi a pierde între 1-2 procente de grăsime pe lună. Cu cât veţi pierde mai lent kilograme în plus şi grăsimi, cu atât este mai probabil a vă menţine aceste proporţii diminuate!
Nu trebuie să vă schimbaţi drastic stilul de viaţă. Restricţiile moderate din cadrul dietei dumneavoastră şi sporirea graduală a volumului de exerciţii fizice derulate vor continua să producă rezultate pozitive. În plus, aveţi marea posibilitate de a stărui la aceste schimbări pe termen lung.
Monitorizându-vă în mod regulat corpul, veţi observa cât de bine va funcţiona dieta sau programul dumneavoastră de fitness.
BIA: PRINCIPII FUNDAMENTALE
O introducere în analiza bioimpedanţei (BIA)
În 1992, Tanita a prezentat cu succes în premieră Analizatorul vertical de Compoziţie Corporală, după mai mulţi ani de cercetări şi dezvoltare. Succesul acestui nou produs a condus către expansiunea internaţională a companiei pe piaţa medicală. Analizoarele de compoziţie corporală Tanita utilizează tehnologia bioimpedanței (BIA).
Cum funcţionează bioimpedanta (BIA)
Tanita utilizează BIA pentru a efectua o măsurătoare indirectă a compoziţiei corpului. Un semnal electric sigur este trimis prin corp cu ajutorul unor electrozi de contact, găzduiţi într-o singură unitate. Singurele măsurători directe pe care BIA Tanita le realizează sunt greutatea şi impedanţa; toate celelalte valori, şi anume procentul de grăsimi, masa fără grăsimi, apa totală din corp ş.a.m.d. sunt calculate făcând apel la o ecuaţie bazată pe valorile amintite ori pe valori alternative, precum înălţimea, vârsta, sexul şi tipul de corp.
Impedanţa este măsurată în ohmi şi poate fi definită drept forţa şi viteza unui semnal electric ce traversează corpul. BIA se bazează pe faptul că ţesutul slab, de tipul muşchiului şi al sângelui, conţine niveluri ridicate de apă şi electroliţi, astfel încât se comportă asemenea unui ghid al semnalului electric. Sporirea nivelurilor de grăsimi generează o valoare a impedanţei mai mare şi corespunde nivelurilor mai ridicate de grăsimi.
În prezent, BIA Tanita este recunoscută drept un lider mondial în analiza practică a compoziţiei corporale.
PARTICULARITATI ÎN CAZUL FEMEILOR;
Corpul feminin este biologic creat să conţină mai multă grăsime decât cel masculin. Corpul unei femei se dezvoltă pentru a o proteja pe aceasta şi un potenţial fetus. Drept rezultat, femeile au mai multe enzime ce depozitează grăsimi şi mai puţine enzime ce ard grăsimi. Hormonul estrogen activează, de asemenea, enzime ce depozitează grăsimi, provocându-le multiplicarea.
Femeile suferă modificări mult mai mari în cadrul nivelului lor de hidratare decât bărbaţii, ca urmare a ciclului lor menstrual. Acest aspect afectează interpretările procentajului de grăsimi. Reţinerea de lichid poate determina, în plus, o greutate fluctuantă de la zi la zi, cauzând variaţii adiţionale în interpretările grăsimilor.
Pentru a vă înţelege ciclul lunar natural al corpului, puteţi găsi utile monitorizarea şi înregistrarea interpretărilor greutăţii şi ale grăsimilor dumneavoastră în fiecare zi, timp de o lună. Această informaţie vă permite să fixaţi cel mai de încredere standard şi vă ajută să înţelegeţi şirul complet de fluctuaţii normale în cadrul interpretărilor rezultatelor dumneavoastră.
Modificările hormonale din timpul menopauzei pot produce, de asemenea, reţinerea apei şi variaţii ale măsurătorii.
Pentru a vă calcula cu succes progresul, amintiţi-vă a compara interpretările procentajului de greutate şi grăsimi sub aceleaşi condiţii pe o perioadă de timp, acordând atenţie fluctuaţiilor produse de ciclul menstrual.
Bioimpedanta în sarcină
Nu există riscuri asociate cu utilizarea analizorului compoziției corporale în timpul sarcinii. Cu toate acestea, când sunteţi însărcinată, hormonii corpului intră în surmenaj, pentru a procura condiţii optime copilului în creştere. Grăsimile sunt depozitate în jurul zonelor stomacului şi ale şoldurilor, pentru a oferi căldură şi protecţie fetusului, şi nu sunt distribuite în mod egal în tot corpul, precum în alte situaţii. Acest aspect are un impact asupra interpretării oferite de analizorul compoziției corporale.
Riscuri de sănătate pentru femei
ü Prea puţine grăsimi…
Este posibil a avea o cantitate prea redusă de grăsimi. Femeile tinere, în special, sunt expuse riscului de a face anemie, iar calciul insuficient ar putea pune bazele osteoporozei la bătrâneţe. Amenoreea - lipsa perioadelor menstruale – este comună şi poate conduce la infertilitate.
ü Prea multe grăsimi…
Obezitatea a devenit o ameninţare serioasă a sănătăţii femeii în fiecare stadiu al vieţii. Condiţiile specific feminine atribuite obezităţii includ o incidenţă sporită de cancer la sân după menopauză (în special în cazul femeilor ce desfăşoară o terapie – substitut de hormoni (HRT)), precum şi rate mai ridicate de cancer endocrin. Sunt asociate, de asemenea, cu obezitatea diversele imperfecţiuni ale naşterii, complicaţii obstetrice şi ginecologice, precum şi infertilitatea. Obezitatea este, în plus, asociată cu excesul de stress la femei.
Atentie. Licitatie comisionata

Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Bucuresti
-
- Predare personala in max. 1 zi lucratoare
PLATA
- - La predare
- - Detalii: Accept PayPal
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.
Spune-ti parerea acordand o nota produsului